VR Hungary

Egy új valóság kapujában

Hover Junkers

2016. január 23. 21:47 - bluntelk

Az egyik legjobban várt VR játék

Sokan ismerhetitek a StressLevelZero nevű fejlesztőcsapatot, vagy legalább vezetőjét Brandon J Laatsch-ot (BrandonJLa), a freddiew Youtube csatorna alapítóját. A SL0 csapatának legújabb projektje a Hover Junkers nevet viselő VR only, multiplayer FPS játék, ahol különböző futurisztikus, roncsokból összetákolt repülő hajókon száguldozva csaphatunk össze ellenfeleinkkel.

Érdekes, posztapokaliptikus környezet, enyhén rajzfilmszerű, rendkívül hangulatos design jellemzi a játékot. Már most több, idegen bolygókra elkalauzoló pálya, néhány karakter és jó pár őrült hajó kipróbálható. Sajnos élőben megtapasztalni egyelőre csak kevés embernek volt lehetősége és én nem tartozok közéjül, de külső szemlélőként is nagyon dinamikusnak, kompetitívnek és szórakoztatónak tűnik a játékmechanika. Lényegében folyamatosan fejlesztünk, gyűjtögetünk kell és időnként őrült lövöldözésekbe keveredünk és leszámolásokba ütközünk amiknek túlélése csak rajtunk múlik.

Hátrány lehet egyesek számára, hogy teljes értékűen csak HTC Vive-val működtethető, mivel a hajónkon való mozgáshoz fontos a room scale technológia, azonban az Oculus Rift + Oculus Touch kombinációval is lehet majd játszani, ha minden igaz. Ha nincs egy teljes fedélzetnyi helyünk a szobánkban a Vive beüzemeléséhez, akkor sem kell megijednünk, hiszen a különböző méretű hajók lefedik az összes előforduló szobaméretet a szinte egy helyben állástól a maximális 5x5 méteres nagyságig. A room scalenek köszönhetően azonban szinte megkötések nélkül mászkálhatunk hajónkon, akármilyen fedezéket kihasználhatunk, bármi mögé elbújhatunk és akár kis réseken keresztül is lövöldözhetünk. A játék során fedezékdarabokat is gyűjthetünk és elhelyezhetjük repülő lélekvesztőnkön az erre kijelölt helyeken.

Külön öröm, hogy a fejlesztők több Youtube videót és megszámlálhatatlan órányi livestreamet tettek elérhetővé az interneten, így bárki végigkövethette a fejlesztés ügyes-bajos, kihívásokkal teli folyamatát. A livestreamet itt találhatjátok, a Youtube csatornát pedig itt. Nemrég Indiegogo oldalt is nyitottak, ami itt érhető el, érdemes ránézni!

Legutóbbi remek videójuk:

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vrhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr278305458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása