VR Hungary

Egy új valóság kapujában

Válj te is űrkalózzá!

2016. január 29. 23:41 - bluntelk

A Space Pirate Trainer-ről pár szóban

Mindegyikünk gyerekkori álma, hogy űrkalózként lövöldözzön lézerfegyverekkel, nem igaz? Még ha "nem" is a válaszod (de miért is lenne?), azt azért el kell ismerni, hogy ez egy elég menő koncepció. A Space Pirate Trainer pedig, mely a SteamVR Developer Showcasen tűnt fel először az I-Illusions fejlesztéseként, pontosan ezt nyújtja a játékosoknak. Két lézerfegyver a két kezedben, egy elővehető lézerpajzs a hátadon és minden irányból előbukkanó gyilkos robotok lézerekkel felszerelve. Említettem, hogy vannak lézerek is a játékban?

Lényegében a túlélésért küzd a játékos ellenségek hullámain átverekedve magát. Ez egy ismerős és jól bejáratott játékmodell, de mi teszi igazán különlegessé a Space Pirate Trainert, persze amellett hogy VR játék? Sok kis apróbb dolog kombinációja. A harc közben, ahogyan a lövések közelednek mindenki egy kicsit Neo-vá válhat, hiszen ilyenkor az idő lelassul, pont annyira, hogy elmozogjunk, elhajoljunk a lövedék elől vagy elővegyük pajzsunkat. Többek között ez is remekül látszik ezen az Alpha gameplay videón:

 

Pajzsunknak nagyon nagy szerepe van a túlélésben, mivel 3 találat után bizony halottak vagyunk. Nem csak a védelemre használhatjuk azonban különleges szerkezetünket, hanem vissza is pattannak róla a lézernyalábok és van egy erőtérszerű támadása is. Ha már a támadóerőnél tartunk sokat dob az élményen az is, hogy több különböző módja van két fegyverünknek. Lőhetünk egyesével precízen vagy szórhatunk őrült sorozatokat, de akár robbantgathatunk is. Az egymást követő hullámok fokozatosan egyre nehezebbé válnak, így minden tudásunkra szükségünk lesz igen hamar.

 

A design kifejezetten jól sikerült, letisztult és szerintem jól átadja a futurisztikus hangulatot. Szépek a robbanás és egyéb effektek is, bár valószínűleg még sokat fognak finomítani a kinézetén a játéknak. A jövőbeli tervek között biztosan helyet kap még a fegyverarzenál bővítése is és ha a fejlesztőknek sikerül több Vive-hoz is hozzájutni, akkor Co-op módra is számíthatunk. A megjelenés áprilisban várható a HTC Vive megjelenésével párhuzamosan.

Végül pedig, hogy miért a Vive-ot választották a fejlesztők? A társalapító Dirk Van Welden így nyilatkozott:

"Most éppen a Vive-ot [választottuk], mert a követés remek és teljesen ki tudjuk használni a room-scale adta lehetőségeket is."

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://vrhungary.blog.hu/api/trackback/id/tr28330874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mim 2016.04.05. 23:14:10

Magyarországi terjszetés még nincs. És nem lehet ide rendelni. Gyanítom, hogy mint az újabb konzolok, ez is jókora késéssel kerül a hazai polcokra.
süti beállítások módosítása